Services – Apotheek Reuvers – Lelystad

Services

Voorlichting

Wij geven u graag informatie en advies over de geneesmiddelen die u gebruikt. Bij ieder receptgeneesmiddel dat aan u verstrekt wordt, krijgt u informatie over het geneesmiddel. Indien u het geneesmiddel voor het eerst krijgt dan geven wij u hierbij zowel mondelinge als schriftelijke informatie. Naast advies over receptgeneesmiddelen kunt u bij ons ook terecht voor informatie over zelfzorggeneesmiddelen en hulpmiddelen zoals incontinentiemateriaal en diabeteshulpmiddelen.
Wij proberen uw privacy aan de balie zoveel mogelijk te waarborgen. Stelt u prijs op absolute privacy dan kunnen wij u te woord staan in een aparte ruimte.
Indien u vragen heeft over uw geneesmiddelen aan de apotheker dan kunt u natuurlijk altijd een afspraak maken met één van de apothekers.

Medicatiebewaking

Om te zorgen dat u geneesmiddelen veilig kunt gebruiken, wordt elk recept dat uw huisarts of specialist voorschrijft altijd grondig door ons gecontroleerd. Zo controleren wij of het voorgeschreven geneesmiddel geen wisselwerking heeft met andere geneesmiddelen die u gebruikt. Ook controleren wij of het geneesmiddel toegepast kan worden bij uw aandoeningen. Daarnaast wordt ook gekeken naar de dosering van het geneesmiddel. Dit geheel noemen wij medicatiebewaking.

Medicaldesk

U kunt uw herhalingsrecepten ook inleveren en afhalen bij de medical desk van de Albert Heijn in de Voorhof. Klik voor verdere informatie onder de button medical desk.

Bezorgservice

Wanneer u niet in staat bent om uw geneesmiddelen in de apotheek of vanuit de afhaalautomaat op te halen dan kunt u gebruik maken van onze gratis bezorgservice. Uw geneesmiddelen worden dan thuis gebracht. Wij bezorgen ’s morgens tussen 10.00 uur en 13.00 uur. Spoedrecepten worden dezelfde dag tussen 16.00 uur en 20.00 uur bij u thuis bezorgd.

Wanneer kunt u uw recept verwachten

Recepten ontvangen via uw (huis)arts of medische specialist: wij beoordelen eerst of het wel of niet om een spoed recept gaat.

Spoedrecepten: deze worden met het eerst mogelijke bezorgmoment aan huis geleverd. Hierbij gaan wij er vanuit dat er altijd  iemand thuis is. Wilt u exact weten of uw recept als spoedrecept wordt behandeld of wanneer een (spoed) recept wordt bezorgd dan verzoeken wij u om contact met ons op te nemen.

Herhaalrecepten en niet spoedrecepten. Heeft u uw recept voor 10.00 uur via internet aangevraagd via herhaalrecepten op onze website www.apotheekreuvers.nl en aangegeven dat u uw medicijnen thuis wilt laten bezorgen, dan wordt uw bestelling twee werkdagen later tussen 10.00 en 14.00  bij u bezorgd.

Ontvangen wij uw recept voor 10.00 uur s ochtends via uw (huis)arts dan bezorgen wij deze niet-spoed/herhaalrecepten de volgende dag tussen de 10.00 en 14.00. Komt u recept na 10.00 uur binnen dan schuift uw ochtendbezorging een werkdag op. Ook voor niet spoed/herhaalrecepten kunt u uiteraard contact met ons opnemen om een afwijkend en voor u wenselijk dagdeel af te spreken voor uw bezorging,

Kosten bezorging aan huis

Uw bestelling wordt eenmalig gratis bezorgd. Bent u niet thuis, wordt er niet open gedaan of is uw bel stuk dan laat de bezorger een briefje bij u achter dat de bezorger bij u is langs geweest. Uw pakketje wordt door de bezorger vervolgens mee teruggenomen naar de apotheek. U kunt het pakketje dan bij ons ophalen. Ook kan u het pakketje opnieuw laten bezorgen. Een tweede bezorging kost €5,-. Lukt het u zelf niet om open te doen en wilt u deze kosten voorkomen, neem dan contact met ons op om bijvoorbeeld een afwijkend bezorgadres te bespreken.

Voor verdere vragen over onze service of andere vragen bent u natuurlijk altijd van harte welkom in de apotheek!.